Der tales nu meget om ergonomi, men hvad betyder det egentlig?

Ergonomi er defineret som studiet af arbejde, heraf kommer ergonomisk. At sidde ergonomisk og arbejde kan måles og ses på stole og skriveborde, der tilpasser sig din kropsform for at øge komforten og sikre langvarig brug uden skader. Køb dine ergonomiske møbler i dag hos https://www.inventarland.dk/

Derfor er det vigtigt at arbejde ordentligt når man sidder ned

Ergonomiske stole og siddepladser er designet til at give dig mulighed for at sidde i en naturlig stilling, hvilket mindsker smerter og træthed og samtidig fremmer en korrekt kropsholdning. Alt dette er et led i din sundhed, så du bedre kan passe på din krop. Du har nemlig kun en krop hele livet. Her er det bedst at arbejde med forebyggelse fremfor bekæmpelse. Med denne nye tilgang til ergonomi på arbejdspladserne kan vi indrette vores udstyr med henblik på både maksimal sundhed og produktivitet. Man kan endelig gøre krav på at sidde og arbejde ordentligt, da der også er økonomisk incitament for arbejdsgiveren, når arbejdstageren sidder ordentlig.

Typen af bord er vigtig

Der findes forskellige typer skriveborde, der passer til forskellige behov. Den mest almindelige type er standardbordet, som er en rektangulær bordplade, der understøttes af to ben. En anden type skrivebord er det L-formede skrivebord, som har et hjørne, der stikker ud i en L-form. Dette er nyttigt i små rum, fordi det fylder mindre end et standardskrivebord. En anden type skrivebord er det U-formede skrivebord, som har en buet sektion i midten, der danner en U-form. Denne type skrivebord er også god til små rum, da det bruger mindre plads end et standardskrivebord. Det er også vigtigt at der er stikkontakter tæt på skrivebordet hvis det har hæve-sænkefunktion. Strømmen i bordet gør nemlig at borde kan tilpasse sig højden til forskellige medarbejder, samt tilpasse hvis man skal stå op og arbejde.

Typen af stol er også vigtig

Der findes mange typer stole på markedet, men ikke alle er ergonomiske. Den mest almindelige type ergonomisk stol er arbejdsstolen. En arbejdsstol er designet til at blive brugt til en specifik opgave, f.eks. at arbejde med computere eller skrive. Den har en fleksibel ryg og et fleksibelt sæde, så den kan tilpasses til brugerens krop. En anden type stol er chefstolen. En chefstol er beregnet til personer, der skal arbejde ved et skrivebord i længere tid. Den har en høj ryg og et behageligt sæde, som giver brugeren mulighed for at læne sig tilbage. Kendetegnet ved denne stol er også at den er lidt større end de andre stole. Stolen giver et statussymbol i og med, der som regel kun er 1 af den slags og det er chefen der sidder på den. Det er en også hierarkisk stol. Når du har gode borde og stole, skaber du et godt og sundt arbejdsmiljø for dig og dine ansatte. Alle arbejdspladser burde stræbe efter et godt arbejdsmiljø, det er ikke så svært som det kan lyde. Det kræver bare man tænker sig lidt om, og kigger på hvilke behov de forskellige ansatte har for at arbejde bedst mulig.