Derfor bør du købe en ammepude

ammepude

Som nybagt mor er der mange ting at tænke på. Det kan være overvældende at komme hjem med en lille ny, for udover alle de normale huslige ting og familien der skal passes, er der nu en ekstra med helt særlige behov.

I den første tid handler det især om nærvær, søvn, tryghed og amning. Du vil ret hurtigt opdage at en ammepude til den nybagte forældre er guld værd, så har du ikke allerede anskaffet dig en så kan du læse mere herunder om hvorfor du bør gøre det.   

ammepude

Skab ro omkring amningen

Når der skal ammes er det vigtigt med ro og god tid. Det skal helst føles hyggeligt og behageligt at sidde med baby, og der skal være plads til kvalitetstid mellem mor og barn.

En ammepude kan være med til at skabe de rigtige rammer og den rigtige komfort omkring amningen.

Det samme gælder selvfølgelig hvis baby får flaske, og far kan selvfølgelig også drage god nytte af en ammepude hvis han giver flaske til baby.

En ammepude giver den rigtige støtte

Amning kan godt tage lidt tid, især i starten, og det er vigtigt at den tid der bliver brugt føles afslappende og hyggelig.

En ammepude støtter både baby og mor.  Baby kommer til at ligge bedre, og mor kan slappe mere af i skulder og arm og have mere fokus på baby og kontakten hertil.

Køb en ammepude allerede under graviditeten

En god ammepude kan faktisk give flere fordele allerede under graviditeten, og det er derfor en investering du får glæde af i lang tid.

Som gravid kan det nemlig være svært at sove, og generelt at ligge eller sidde i korrekt stilling.

I sengen er ammepuden en kæmpe hjælp til at finde den korrekte sovestilling som ofte er på siden, puden kan aflaste ryg, knæ, hofter og nakke. Har du problemer med hævede fødder kan puden også bruges til elevation.

Brug puden efter fødslen

Efter fødslen er ammepuden heller ikke kun til gavn for baby, mange gravide bruger nemlig ammepuden til at sidde på, især de første par uger efter fødslen hvor underlivet generelt er belastet.

Ammepude der følger babys udvikling

Som sagt kan en ammepude bruges til mange ting, og jo større baby bliver, jo mere glæde vil du få ud af en ammepude.

Inden baby rigtig kan sidde endnu, så kan en ammepude for eksempel være en god hjælp til forskellige siddestillinger og liggestillinger til baby.

Når baby selv kan holde flasken kan puden være med til at støtte godt op omkring arme, nakke og hoved, så det ikke bliver for anstrengende.

Puden kan også give baby mulighed for at tilbringe længere tid på maven, og mindre tid på ryggen.

Større søskende kan også få glæde af at sidde med baby i en ammepude så de ikke selv skal holde baby.

Og ovenstående er kun nogle af de mest kendte måder at bruge en ammepude på, så måske er navnet ammepude egentlig misvisende, da det er en god allround støttepude til flere formål både før, under og efter fødsel.