Derfor skal du holde sommerferie på Fanø

sol på fanø

Skal du holde sommerferie i Danmark (igen) i år, og ved du ikke helt, hvor det skal være? Hvad med at besøge én af Danmarks mange skønne øer. Vores lille land er et rigtigt ørige, og der er mange små og store øer at vælge imellem. Én af disse er Fanø, som ligger en kort færgetur fra Esbjerg ved Jyllands vestkyst. Herunder får du nogle gode grunde til, hvorfor du og din familie skal holde sommerferie på Fanø i år.

Børnevenlige strande

Fanø er et perfekt feriemål for børnefamilier. En af grundene til dette er, at øen har en utroligt børnevenlig strand. Særligt mellem Fanø Bad og Rindby Strand, er det oplagt at tilbringe en dag med leg og hygge sammen med børnene. Her er stranden meget bred og helt uden sten, så der er masser af plads til leg. Man kan desuden gå rigtig langt ud i vandet, før det bliver dybt, så børnene kan roligt soppe og lege med vand. Derudover er der også livreddere til stede på stranden om sommeren, som hurtigt kan rykke ud, hvis ulykken er ude.

dansk sommer

Aktiv ferie på Fanø

Stranden er dog ikke kun oplagt til en badetur. Der er også masser af muligheder for at lave forskellige strandaktiviteter. Syd for Rindby ligger den såkaldte buggy strand, hvor man bl.a. kan surfe og køre med blokarts. Derudover kan man naturligvis også flyve med drage, når vinden blæser ind fra Vesterhavet, eller man kan spille fodbold, volleyball eller stangtennis. Den faste, stenløse strand er desuden oplagt til løbeture langs vandet. Mod syd, hvor stranden bliver smallere, er der også rig mulighed for at finde rav.

Fanø er dog mere end sin strand, og den opleves bedst på cykel. Der er cykelstier imellem alle øen byer, og det er derfor trygt at cykle rundt på øen – også for de mindste cyklister. Der er ikke nogen bakker, der skal forceres på Fanø, men til gengæld kan vestenvinden godt være lidt strid til tider. Da øen ikke er særligt stor, kan det sagtens lade sig gøre at komme hele vejen rundt på cykel.

Kom helt tæt på dyrelivet

Sidst, men ikke mindst, er Fanø et oplagt rejsemål for alle dyreelskere. Den lille vadehavsø har nemlig et rigt dyreliv med både sæler og vilde kaniner. Det er desuden ofte muligt at komme meget tæt på dyrene, hvilket er populært blandt store som små. Særligt sælerne er populære blandt de besøgende på øen. Sydvest for Sønderho kan man besøge sælbanken, hvor man kan se rigtig mange sæler. Det er ofte muligt at komme meget tæt på sælerne, da de er nysgerrige af natur.

Udover øens mange sæler, kan man også opleve de mange vilde kaniner. Kaninerne lever i huller under jorden og er mest aktive om natten. Man kan dog ofte se dem hoppe omkring ved daggry og i aftenskumringen. Kaninerne er noget mere sky end øens sæler, så man skal ikke forvente, at man kan komme til at klappe en vild kanin. Man må nøjes med at nyde synet på afstand.