Dette skal du overveje inden du laver om på din boligindretning

interior

Måske skal du til at flytte, eller også har du bare lyst til at give stuen et nyt look. Uanset hvad grunden bag er, skal man nogle gange rykke lidt rundt på møblerne i ens hjem. Det gør hjemmet mere spændende og inspirerende at bo i, men der er et par ting, du skal tænke over, inden du går i gang. 

Hvilken stil går du efter? 

Først og fremmest skal du vide, hvilken stil du går efter. Teknisk set kan du godt bare se, hvor din mavefornemmelse tager dig hen i løbet af projektet, men det kan godt give et skuffende resultat; det kan føles fragmenteret. Men hvis du ved, hvad du vil have, inden du overhovedet er gået i gang, vil slutresultatet være mere lig det, du har i tankerne. Det vil virke mere balanceret; mere harmonisk. Tingene passer sammen, fordi du på forhånd har bestemt dig for stilen. 

Balancen mellem personligt og rodet 

Dernæst kan det være en god idé at tage et kig på dine pyntegenstande. Det er hyggeligt at pynte op, og det er med til at gøre hjemmet personligt. Men det kan også blive for meget af det gode. Hvis enhver overflade er gemt under et helt lag af pynt, kan det gå fra at være charmerende til at være rodet. Prøv at sortere dine pyntegenstande; kategorierne kan for eksempel være minder, praktisk pynt og æstetisk pynt. Minder er for eksempel fotos og gaver, praktisk pynt er ting som vaser og servietholdere, og æstetisk pynt er det, der er flot, men ikke har en funktion. Sorter efter det, der er vigtigst for dig, og stil det frem.  

Undgå boligmagasinet  

Måske har du det modsatte problem af for meget pynt; måske har du ikke helt nok. Ligesom man kan have for meget, kan man også have for lidt. Hvis du har for meget pynt, bliver dit hjem rodet. Men uden lidt personlighed kan dit hjem virke tomt og opstillet, som fra et boligmagasin. Husk at udtrykke dig selv igennem din boligindretning. Hjemmet er rammen af dit liv; vis, at der er et menneske, der lever det.  

Vil det fungere i din hverdag? 

Noget af det sidste, du skal overveje, inden du trækker i arbejdshandskerne, er hvorvidt du faktisk ville kunne fungere i din planlagte stil til hverdag. Det kan både være på praktiske punkter og på æstetiske punkter. Det praktiske kan handle om hvorvidt hjemmets boligindretning er funktionel i en travl hverdag. Det æstetiske kan handle om alt fra lysindfald til tilfredshed med udseendet. Der er en forskel på, om du ville kunne tage en uge i sommerhus med den type boligindretning, og på at have det hver dag derhjemme. 

Kend dit hjem  

Hvad vil du have ud af din boligindretning? Dit hjem skal være der, hvor du kan være dig selv, men det skal også være et sted, som du skal være tryg ved at vise frem. Vær sikker på dig selv og hvad du går efter; så vil slutresultatet blive bedre, end du forventer.