Find den perfekte facadedør

hoveddør med glas

Når du skal have ny facade, skal du også have nye vinduer eller døre. Det kan være i forbindelse med, at du bygger hus, renoverer, eller måske skal den gamle facade fuldstændig erstattes med en ny. Selvom facaden skal blive stående, kan du sagtens udskifte facadedøren eller vinduerne. Det er vigtigt, at dør, vinduer og facade passer sammen, så det giver et godt helhedsindtryk. 

Hoveddør med glas

Der kan være forskellige fordele ved at få en hoveddør med glas. Du vil eksempelvis opleve, at der kommer lys ind i huset den vej. Mange har en mindre gang, man kommer ind i, og det er ikke altid, at den har vinduer. I så fald kan en hoveddør med glas være oplagt, fordi du får et lysindfald derfra. Udover den fordel kan det også være rart at se, hvem der ringer eller banker på. Du kan have et udkig, og du kan lave det sådan, at andre ikke kan kigge ind. 

Find nogle vinduer der matcher i design

Det er også vigtigt at finde nogle vinduer, der passer til din facade. Både størrelse, farve på rammerne og type af vindue spiller ind. Det er vigtigt med et godt helhedsindtryk på facaden, fordi det er det første, som folk ser. Desuden skal det gerne passe med de andre huse på gaden, så det danner et generelt set godt helhedsindtryk. Det kan være regler i lokalplanen for, hvor kreativ du må være med din facade. 

Andre typer af døre

Når du skal vælge en dør til din facade, er der også andre muligheder. Du kan få en dør, der har et mindre vindue i, eller du kan få en dør helt uden. Ofte i lejligheder ser man, at der ikke er glas i dørene, men det kan altså også være tilfældet i et hus. Du kan have et lille hul, hvor du kan se, hvem der banker på, men hvis du ønsker, at døren er tillukket, kan det også sagtens være en mulighed. Faktisk er der ingen grænser for, hvad du kan vælge – medmindre lokalplanen siger noget andet. Det kan også være, at de professionelle fraråder dig det, så er det bedst at lytte efter. Men ellers kan du altså vælge lige den dør, som du synes, er ideel til din facade. 

Facaderenovering

Det kan blive nødvendigt med en facaderenovering, men det kan også være, at facaden bare er blevet grim med årene, og du derfor ønsker, at den skal opfriskes. Det kan ske på forskellige måder, alt efter hvilket materiale der er tale om. Alger kan sætte sig, eller mursten kan rive sig løs. Det vil give et grimt udtryk, og du kan derfor med fordel få hjælp til at opfriske facadens udseende. 

Hvis en professionel fortæller dig, at det er nødvendigt af en eller anden årsag, bliver du nødt til at punge ud. Det er en dyr affære, men det kan betale sig, både for udseendets skyld, men hvis der er revner eller fejl i konstruktionen, er der ingen vej udenom, så skal det fikses.