Giv spisebordet opmærksomheden

bordben

Selvom spisebordet ofte helt automatisk får en central placering i vores hjem, så kan man godt gøre noget ekstra for virkelig at give det wow effekt. Hvilket bordet vil fortjene når det danner ramme for så mange aktiviteter i løbet af ugen, samt ofte er en dyr investering hvis man ønsker at det skal holde længe.

Understreg bordet med flotte bordben

Undgå blot at fokusere på hvilken form for bordplade du ønsker. Tænkt på bordet som en helhed og fuldfør det med de rigtige bordben. Nogle gange kan man gå all in på opmærksomheden og vælge både en vild bordplade samt vilde bordben, så det hele bliver taget til det næste niveau. 

Måske er du en smule mere praktisk anlagt og vil gerne have at bordbenene ikke står for meget i vejen for spisebordsstolene, så I kan sidde så mange om bordet som muligt. 

Uanset hvad du ønsker af dit spisebord så tænk over valget af bordben. Der findes så mange slags, og helt sikkert også nogle du kan forelske dig i. Man kan se om du har overvejet hele bordet og alle de dele, eller om i bare tog de bordben sælgeren tilfældigvis havde tilovers.

Giv bordet noget dekoration

Det kan være fristende bare at lade spisebordet stå helt rent og frit for ting, så der er plads til at spise, lege og tegne ved det. Men det kan gøre rigtig meget for rummet hvis du vælger at have lidt dekorationer på dit bord. Alt efter din stil, kan du vælge en flot vase med blomster, nogle lysestager eller måske du kunne finde en fed mindre skulpter eller spændende skål der kunne bruges som øjenfanger. 

Noget der er rigtig smart ved at have lidt dekorativt på spisebordet, er også at det er nemt at fjerne igen. Derfor kan du også nemt skifte det fra tid til anden, så øjet får noget nyt at se på. Det kan give både rummet som et hele, samt spisebordet ekstra liv og opmærksomhed. Hvis bordpladen changerer eller har flere farver eller toner, så kan man vælge at skifte dekorationens farve, så det fremhæver en anden tone i bordet. Det kan komme til at føles som om du pludselig har fået et helt nyt bord. 

Hold hele bordet ved lige

Vedligeholdelse af et bord er både at holde bordplade og bordben rene for støv og snavs, samt at give det pleje med jævne mellemrum. Alt efter hvilke materialer bordet og benene er lavet af, kan det have brug for pleje ofte eller sjældent. Husk at få den type information når du køber bordet.

Når man husker at vedligeholde hele spisebordet, vil det tage sig flot ud i rigtig mange år. Det vil ikke miste sin glød eller se trist og brugt ud. Sådan et flot bord der er blevet passet godt på, indbyder til at man bruger det og man bliver ikke træt af at kigge på det.