Hvalpe er blevet mere almindelige

hvalpe

I mange år har rigtig mange danskere haft hund. De har anskaffet sig nogle søde små hvalpe og har opdraget dem til at blive voksne, velopdragne hunde. I 2020 og 2021 har endnu flere fået hvalpe. Mange har forøget familien med en lille firbenet skabning. 

Hvalpe er et relativt almindeligt syn på de danske gader og veje. Der er nemlig mange af dem i de danske hjem, og de skal luftes. Prøv at tælle efter i hovedet, hvor mange hvalpe du har set på det sidste. 

Hvalpe kræver udstyr 

Er din familie en af dem, der har anskaffet sig en hvalp, eller er der en på vej? Så ved du måske allerede, at hvalpe kræver noget hvalpeudstyr. Du får brug for nogle ting, hvis der skal flytte en lille hund ind hos dig. 

Der findes meget godt hvalpeudstyr. Noget af det kan du godt undvære, men det kan også være sjovt at have. Andet er mere uundværligt. 

Du kan ikke undvære en snor og et halsbånd til din hvalp. Det er også en god idé med en sele. Det er det udstyr, du skal bruge til at lufte din lille firbenede ven. Det er et must i indkøbskurven, når der er en hvalp på vej. 

Du får også brug for noget legetøj til hvalpen. En skål til dens mad kan være en god idé, og en skål til dens vand er vigtig. 

Hvalpe er et stort arbejde 

Det er ikke bare indkøb af udstyr, du skal klare, når du skal have en eller flere hvalpe. Der er meget mere arbejde i at få sådan en lille firbenet familieforøgelse. Mange sammenligner arbejdsmængden med den, man oplever, når man får et barn. 

En hvalp skal lære om livet. Den skal lære, hvad den må og ikke må. Hvad der er farligt, og, hvad der kan ignoreres. At andre hunde er søde. At mennesker er rare. Også at gøre nogle bestemte ting på kommando skal den lære. 

Din hvalp skal lære en hel masse, og du har stor betydning for, hvordan den lærer det. Som hvalpeejer skal man bruge meget tid på hvalpen og dens læring. Man bør nemlig sørge for, at den lærer de rigtige ting. At den fx ikke af sig selv lærer, hvordan man stjæler og spiser sko. 

Popularitet er ikke altid godt 

Hundeartens store popularitet de seneste år har både fordele og ulemper. Hundeelskere er glade for, at der nu er flere af deres forbenede venner på gaderne. Mange familier har fået et nyt sødt medlem. Men for nogle er det også for meget. Det er bagsiden af medaljen. 

Det er vigtigt at tænke sig godt om, før man anskaffer sig en hvalp eller flere hvalpe. Den er nemlig et meget stort arbejde. I starten er den lille og sød, og man kan godt holde ud, at den tisser lidt indenfor. Når den vokser, bliver den dog mere trodsig og besværlig. Den begynder at få unoder, og man skal have tid til træning og aktivering. Det er vigtigt at have tænkt de tanker, før hvalpen flytter ind. For har du ikke tid og overskud til at aktivere den hele dens liv, så skal du måske ikke have hvalp.