Indret hjemmet med et smukt plankebord

plankebord

være, at du kender til plankeborde? Hvis du leder efter et smukt bord, så kan det med rette være, at sådan et bord er det helt rette for dig! Her kan du læse mere om, hvordan du med fordel kan indrette hjemmet med et smukt plankebord, så du har noget dejligt at sidde ved hver dag!

Et godt bord til spisestuen

Hvis du har en spisestue, så er det det perfekte sted at placere et plankebord. Et spisebord er klart det, der tager mest af opmærksomheden i spisestuen, så det skal naturligvis være et bord, der er pænt at kigge på. Et plankebord er enormt smukt – og det hitter allerede i mange danske hjem! Det er ikke så underligt.

Bliver flottere med tiden

Man siger, at der er nogle ting, der bliver smukkere med tiden. Det er dog sjældent, at det er noget, som man siger om møbler. Men det kan man faktisk godt sige, når det kommer til disse borde. Mange synes, at bordene bliver smukkere med tiden, når de begynder at få mere patina. Det er også en god grund til, at man køber et plankebord. Man kan nemlig have det i mange år.

plankebord

Som sofabord

Bordet kan komme i mange størrelser, og derfor kan du også overveje, om du gerne vil have et plankebord som dit sofabord i stuen foran tv’et. Her kan det være en god idé, at man sørger for at bruge coasters, så man skåner bordet, og det ikke får pletter. Derudover er det vigtigt, at man sørger for at behandle sit plankebord med noget træolie engang i mellem. Det er ikke noget, der hverken er dyrt eller besværligt.

Ingen borde er ens

Noget af det charmerende ved at købe sådan et bord er også, at der ikke findes to af disse borde, der er ens. Dette er naturligvis fordi, at man skærer hver planke ud af et stykke træ, og det er altså derfor ikke et materiale, der på den ene eller anden måde er sammensat. Det kan være en vildt charmerende tanke, at man ved, at man har et bord, som ingen andre ejer magen til. Hvis du vil være sikker på at få et bord, der er helt unikt, så er det altså en meget god idé, at du sørger for at anskaffe dig et plankebord.

Hvor mange penge skal man give?

Men hvad kan man så egentlig forvente, at det koster at købe sådan et bord? Prisen kan variere meget, og det kan den naturligvis i forhold til f.eks. størrelse, da det er klart, at det er dyrere at købe et større plankebord, end det er at købe et, der er mindre. Derudover er der også en forskel i prisen i forhold til, hvilken træsort man vælger. Der er nogle træsorter, der er dyrere, men der er faktisk også nogle, der synes, at de billigere er pænere.