Oplev de mange danske bryggerier på nært hold

bryggeri

Hvis du planlægger en ferie i Danmark, behøver den ikke kun at indeholde shoppeture og dage ved stranden. Den kan med fordel også indeholde noget af det, der gør Danmark til Danmark. For eksempel har vi i Danmark en stolt tradition for ølbryggerier og vi kan blandt andet prale af at have opfostret nogle af de største bryggerier i verden. Ikke desto mindre betyder denne tradition også, at vi lægger land til masser af mindre bryggere. Danske bryggerier, der laver øl i mindre mængder, men som laver deres produkt med lækre råvarer og stor omhu.

En velsmagende del af Danmarks rige historie

Alene på grund at øllets kvalitet og smag er den slags bryggerier altså et besøg værd. Derudover er der dog også mange interessante processer i gang på de danske bryggerier. Hos de små danske bryggerier er det nemlig ikke usædvanligt, at råvarerne bliver købt lige i nærheden, øllet bliver brygget i en lille bygning og kommer på flaske i bygningen ved siden af. Derudover er der mange danske bryggerier med lange, interessante historier. Hvad end man altså er kommet for øllet eller for lærdommen, er et besøg hos nogle af de danske bryggerier utvivlsomt det værd.

Er man entusiast, kan man sågar gøre det til hele feriens formål at besøge så mange danske bryggerier som muligt. Det kunne jo for eksempel være, at man tog Sjælland rundt i bil for at besøge så mange af de lokale bryggerier som overhovedet muligt. Med en simpel websøgning, kan du med garanti finde masser af bud på, hvilket bryggerier du bør besøge lige fra gamle klassikere til moderne mikrobryggerier. Alternativt kommer der dog også et par forskellige bud har, der bør ramme hele spektret.

dansk bryggeri

Muligheder over hele Sjælland

Det oplagte valg er selvfølgelig at besøge Carlsberg i København. De fleste har nok allerede smagt på Carlsbergs sortiment, hvorfor deres museum og historiske bygninger er betragteligt mere interessante. I den anden ende af spektret ligger det forholdsvist nye Hornbeer i Roskilde, et mikrobryggeri, der laver lækre og ofte frugtagtige øl.

Derefter kunne i jo med fordel tage ned til Næstved, hvor i vil kunne finde op til flere danske bryggerier. I nærheden ligger Gavnø Slotsbryggeri i smukke omgivelser. Der vil du få mulighed for at smage på øllet men også for at få indsigt i øllets og bryggeriets historie. I selve Næstved ligger også mikrobryggeriet Kongebryg, der fungerer som både bryggeri og spillested i en gammel ammunitionsbunker. Der kan du altså nyde en lækker øl til et godt stykke musik.

Dansk bryggeritradition lyder dog på mere end bare øl. Det er bryggeriet Braunstein i Køge eksempel på. Der kan du nemlig komme forbi, snuse til tankene og ikke mindst smage både deres øl såvel som whisky fra deres destilleri. På de danske bryggerier er der kort sagt noget for enhver smag.