Sommeren står for døren og de herlige vandlege kan atter begynde

vandlegetøj

Sommer og vand er to ord der nærmest klistrer til hinanden. De danske strande og friluftsbade er igen ved at blive befolket. Vi kan næsten ikke vente. Badebassinerne, baljerne og haveslangerne bliver fundet frem igen. Der er ikke ret meget der overgår en herlig varm eftermiddag i et badebassin fuld af lækkert vandlegetøj.

Snart er ventetiden ovre og legen kan begynde på ny.

Gratis vand er det bedste vand

Vand er en dyrebar resurse. Den pris vi betaler for drikkevand, er slet ikke i nærheden af hvad det i virkeligheden koster at fremskaffe det. vi skal passe på det rene vand vi har og bruge det med omtanke. Derfor er det gratis vand, det bedste vand til leg og vandlegetøj.

Havet er gratis vand. Cykel til stranden med ungerne og leg i vandet, med al jeres vandlegetøj, med god samvittighed. Havet tager ikke skade af at I leger i det, bare I ikke smider affald i det eller på stranden.

Brug dit badebassin fornuftigt

Du kan godt have et badebassin fuld af vandlegetøj i din have. Det sker der ikke noget ved, så længe du bruger det fornuftigt. Dæk badebassinet over når i ikke bruger det, så holder vandet sig friskt i længere tid. Tøm ikke dit badebassin ud på græsset, brug i stedet vandet til at vande din urtehave med, giv det til hønsene eller kaninerne. Vand er dyrebart og bør ikke bare hældes ud.

Leg fornuftigt med vandslangen

Skal du vande kan du gøre det til en leg. Lad ungerne hoppe rundt i strålen mens du vander. Lad aldrig vandet løbe, bare for sjov.

Tag badebassin og vandlegetøj med til stranden

Har du små børn, kan du godt tage dem med til stranden. Du kan med fordel tage dit eget badebassin med og noget vandlegetøj. Fyld badebassinet med vand fra havet og lad de mindste lege der. De større børn synes sikkert alligevel at det ægte vand er sjovere at lege i.

Vandlegetøj gør det hele lidt sjovere

En god spand og en skovl, når man langt med på en sandstrand. Skal det være lidt vildere er bolde i alle afskygninger altid et hit som vandlegetøj.

Det kan godt blive lidt kedeligt i længden at være barn på en strand. De voksne læser bøger og tager sig en middagslur i varmen. Børn har brug for underholdning og vandlegetøj, hvis de skal holde til en hel dag på stranden, uden at komme til at kede sig og begynde at plage om is og sodavand.

Husk solcremen når vandkampen går ind

Solcreme er en vigtig del af sommeren i Danmark. Er din familie vild med vand leg og vandlegetøj, er det vigtigt at huske en vandfast solcreme. På med cremen, så kan vandkampen godt begynde. Er I på stranden hele dagen, skal i huske at bruge solcreme flere gange. Selv om den er vandfast, holder den ikke hele dagen.