Sådan kan du bruge dit sabbatår

sabbatår frivilligt arbejde i udlandet

Der er mange, der har store drømme om deres sabbatår. Men der er også mange, der tager dem fordi de har brug for at hvile hovedet. Hvis du hører til den sidste gruppe, så kan du få nogle ideer til, hvordan du kan bruge året lige her.

Kast dig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet

En af de mest givende måder, hvorpå du kan bruge dit sabbatår, er ved at kaste dig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet. Sabbatår frivilligt arbejde i udlandet kan se ud på mange forskellige måder, så på den måde er det noget, som alle kan give sig i kast med. For nogen vil det måske være i form af at hjælpe til på plejehjem, mens det for andre kan være at komme ud som sygeplejerske.

Hvis du er interesseret i at kaste dig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet, så er der masser af muligheder for at være det indenfor dit fag. Det er en stor fordel for dig personligt, hvis ud for eksempel er i tvivl om, hvorvidt medicin er vejen for dig. Ved at være frivillig kan du teste det og på den måde blive klogere på dit fremtidige valg.

Tag ud for at rejse

Lige efter du er færdig med at studere kan det være lidt tungt at kaste sig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet. Her er det måske meget rart lige at tage den lidt med ro og tage på ferie i stedet for.

I dit sabbatår har du masser af mulighed for at rejse på forskellige måder. Det kan både være udfordrende, og det kan være afslappende – eller det kan være en blanding. Det fede ved at være afsted uden sin familie er, at du kan prøve noget helt nyt i forhold til det, du er vant til. Hvis I normalt tager på badeferie, så tag ud, og kør mountainbike i bjergene – men har du kørt mountainbike i bjergene hver eneste sommer siden du var fire, så er det måske bedre med en badeferie i Sydeuropa. Valget er dit, og du har masser af muligheder.

Spar op, spar op, spar op

Mange vælger også at bruge deres sabbatår på at arbejde, tjene penge og spare op. Der skal nemlig penge til, hvis du vil have det hele til at hænge sammen – både studiestart og ferier. Hvis du kan få et arbejde indenfor dit fag, så er det selvfølgelig en stor fordel – dog er det bestemt ikke et must. Måske passer det dig super fint at arbejde om natten, for eksempel hvis du elsker at bruge dagslyset til dine fritidsinteresser. I dit sabbatår er det en mulighed. Det kan også være, det bedst passer dig bare at arbejde fire dage om ugen, og så vil det også være en mulighed. Du behøver ikke at kigge på faget, du kan også kigge på, hvordan du får skabt den perfekte hverdag, hvor du både kan have det sjovt og tjene penge.