Sådan laver du en hyggelig have med hæk

plantning af hæk pris

At have en have er noget mange drømmer om. Det er nemlig rigtig dejligt at kunne gå udenfor og nyde vejret, spise aftensmad, lege med børnene, være sammen med vennerne eller familien, sysle med havearbejde eller noget andet af det, man kan i en have. 

For at man kan bruge sin have optimalt kræver det dog, at man får den indrette på en hyggelig og brugbar måde. Alt det kan du få hjælp til her i artiklen, hvis du bruger et par minutter på at læse med. 

Skab privatliv 

Køber du et nybygget hus, eller et hus med en mangelfuld have, er der garanteret ikke nogen form for afskærmning ind til naboerne eller forbipasserende. Det er noget af det første, som du skal ændre på, da det er de færreste der vil bruge deres have meget, hvis alle folk bare kan kigge ind i tide og utide. 

Én måde at skabe privatliv på, er ved at plante en hæk. Prisen på plantning af hæk vil variere meget alt afhængigt af hvilken hæk du vælger, hvor stor den skal være på plantningstidspunktet, hvor mange meter der skal beplantes og lignende. Plantning af hæk prisen kan derfor også tilpasses dit budget. 

Når du planter hæk skal du være opmærksom på, at der godt kan gå nogle år, før den har vokset sig stor. Har du tålmodighed til at vente på det, så er det en rigtig god løsning. Plantning af hæk pris kan dog blive noget dyrere, hvis du ikke har tålmodigheden og vælger at plante nogle mere fuldvoksne hækplanter. Det vil dog hurtigere give dig den ønskede afskærmning og det ønskede privatliv, så det kan sagtens være det værd. 

Læg et budget 

At etablere en have er ikke billigt, derfor er det vigtigt, at du lægger et budget på forhånd. Ellers kan pengene nemlig hurtigt slippe op. 

Hvilke ting skal du så medregne og indtænke i budgettet? Plantning af hæk pris er én af de store poster, som helt klart skal medregnes. Udover plantning af hæk pris er det også en god idé at medregne prisen på eventuelt gartner- og anlægsgartnerarbejde. Sidst skal du også bruge en liste af materialer og planter, for at kunne fuldende din havevision. Medregn så mange af disse ting som muligt, så du får det mest retvisende billede af hvor mange penge du kommer til at bruge på projektet. 

Lav en plan og følg den 

For at kunne lave et retvisende budget kræver det dog, at du først og fremmest har lagt en plan. Planen skal indeholde de ting du gerne vil have lavet i din have samt hvilke ting og materialer der skal bruges til det. Det kan f.eks. være: 

  • Træ og jord til højbede 
  • Buskplanter til bede og pynt 
  • Planteløg og blomsterfrø 
  • Fliser eller træ til etablering af terrasse 
  • Grøntsagsfrø til køkkenhaven 
  • Bærbuske og frugttræer 
  • Materialer til etablering af drivhus 
  • Hækplanter til etablering af en hæk 
  • Legeredskaber, legehus og/eller gyngestativ til børnene