Japansk slik er ikke lige som alt muligt andet slik

Japansk slik

Når man tænker på slik, så er det ofte de samme ting, der kommer til ens tanker. Det kan være chokolade, tyggegummi, vingummi eller lakrids. Men hvad med japansk slik? Er det ikke lidt anderledes end alt det andet slik? Det er faktisk helt korrekt. Japansk slik adskiller sig nemlig fra alt muligt andet slik ved, at det typisk er meget salt og umami-fyldt. Umami er en af de fem grundsmage, og det er en smag, der kendetegner japansk mad. Derfor er umami-fyldt slik ofte meget populært i Japan. Salt er også en vigtig ingrediens i japansk mad, og det gør sig også gældende for slik. Dette skyldes, at salt hjælper med at fremhæve umamismagen og samtidig giver slikket et mere intensivt smagsindtryk. Hvor skal man dog finde spændende japansk slik henne tænker du sikkert. Det kan du nemt og trygt gøre hos den kinesiske købmand

Der findes meget forskelligt

Der er mange forskellige typer af japansk slik, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken slags man skal vælge. Men det er faktisk ikke så vigtigt, fordi alle slags japansk slik er spændende på sin egen måde. Dog kan det være en god idé at starte med et mere simpelt produkt som for eksempel senbei, som er en type risbundet kiks. Senbei er ofte meget salt og smager fantastisk til te eller kaffe. Hvis du derimod gerne vil have noget, der er lidt mere udfordrende, kan du prøve en type slik, der hedder yokan. Yokan er et klart og gennemsigtigt slik, der typisk består af agar-agar (en vegetabilsk gelatin), sukker og vand. Slikket smager blanding af jordbær, vanilje og passionsfrugt, og det er meget populært i Japan. Hvis du vil have noget endnu mere eksotisk, kan du prøve atugenashi. Dette er et slik, som ligner en lille fisk , og det er lavet af rispapir og majsstivelse.

Udover at være meget spændende, så er japansk slik også sundt for dig

Det kan måske virke overraskende, men faktum er, at japansk slik rent faktisk er sundere end mange andre typer slik. Det skyldes blandt andet, at der ofte bliver brugt mindre sukker i japansk slik. Derudover indeholder nogle typer af japansk slik også ingredienser som agar-agar, som er en vegetabilsk gelatin, og som er sundt for dig. Alle disse faktorer gør, at japansk slik ikke bare smager godt, men at det også er godt for din sundhed. Så hvis du vil have noget spændende og sundt slik, så skal du helt klart prøve japansk slik.

Japanerne er kendt for kvalitet og at ære et bestemt håndværk

Japanerne har altid været et ydmygt og dygtigt folkefærd. De har altid sikret sig de var de aller bedste til den ting, som de fandt interessante. Det er underordnet om det er whiskey, slik eller nudler – japanerne er dygtige læremestre og bruger ofte et helt liv på at dedikere sig til en bestemt ting. Du kan derfor være sikre på, at det du får er super lækkert og der er kælet for varerne.